Hva er forskjellen mellom Far-far fliser og «vanlige» keramiske fliser?

Far-far fliser er laget i betong/sement, trykket sammen med hydraulisk presse og satt til tørk. Keramiske fliser er laget av leire som tørkes og brennes

Kan jeg bruke de med varmekabler, vannbåren varme etc etc

JA.

Kan jeg bruke sementfliser på badet?

Ja. Våre fliser kan fint brukes på bad. Vi anbefaler ikke bruk av våre fliser i selve dusjsonen på våtrom. Les mer om dette i vår leggeanvisning (https://far-far.no/fliseskolen/)

Kan jeg legge flisene i: En gang, på kjøkken, bak komfyr, vaskerom, bod eller rett på vegg

JA.

Kan jeg legge flisene ute?

Med forbehold. Det er viktig at det brukes riktig impregnering, og det er en stor fordel med overbygg og/eller varmekabler. Flisene er ikke frostsikre og det vil kunne forekomme noe bleking i form av UV-stråling, sur nedbør og andre klimatiske forhold. Det kan også oppstå sprekker i forbindelse med at flisene ikke er frostsikre.

Kan jeg bytte farger?

Ja, alle farger kan byttes i alle mønstre. Farger er basert på fabrikkens fargekoder og det er 60 farger å velge i. Vi kan også tilpasse farger til NCS eller Pantonefarger så langt det er mulig, men tørketider og klimatiske forhold ved produksjonen vil spille inn.

Kan jeg lage eget mønster?

Ja, ta kontkat på post@far-far.no for mer informasjon

Er sement og betongfliser malt?

Nei. Ved produksjon av sementfliser, fylles en mal med pigmentert sement der de angitte fargene skal være. Dette betyr at fargelaget er betydelig tykkere og vil derfor vare mye lenger enn det for en håndmalt flis.

Hvor mange farger kan jeg bruke i en sement og betongflis?

Så mange du vil, men prismodellen vår skiller mellom 1-3 farger og 4-7 farger

Hvordan er det med slitasje

Fargelaget er 3-4mm tykt og slites i utgangspunktet aldri helt ned. Det vil oppstå en slitasje på områder med høy trafikk, men dette er bare med på å skape patina. Det er sementfliser som er over 100 år gamle i trapperom i bygårder og offentlige bygg.

Har dere andre størrelser enn 20x20x1,6cm?

Ja. Vi har fliser fra 5x5cm og opp til 30x30cm.

Kan jeg legge flis på flis?

Ja. Husk at våre fliser bygger 1,6cm, så ta høyde for dette ved legging.

Har dere anbefalinger på flisleggere?

Ja. Ta kontakt på post@far-far.no